Quantcast
Κόλλιας: Να πάψει η κτηματαγορά να είναι η ιερή αγελάδα που αρμέγει διαρκώς η εφορία - enikonomia.gr
share

Κόλλιας: Να πάψει η κτηματαγορά να είναι η ιερή αγελάδα που αρμέγει διαρκώς η εφορία

δημοσιεύτηκε:

Να πάψει η κτηματαγορά να είναι η ιερή αγελάδα που αρέσκεται να αρμέγει η εφορία και να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο ευνοϊκό για επενδύσεις ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου Prodexpo 2015 ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρθηκε στην ομιλία του στον κρίσιμο και σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το real estate στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, αλλά και να συνδυαστούν οι τάσεις της διεθνούς αγοράς με τα πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες, ειδικότερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση και δεσμεύουν τραπεζικά κεφάλαια, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού, και – κατά συνέπεια – την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων από τις επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό, υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.