Quantcast
Κομισιόν: Ενέκρινε πρόγραμμα 129 εκ. για 11 παραμεθόριους νομούς της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Ενέκρινε πρόγραμμα 129 εκ. για 11 παραμεθόριους νομούς της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Πράσινο φως» άναψε η Κομισιόν για διασυνοριακό πρόγραμμα 129 εκατ. ευρώ με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των 11 παραμεθόριων νομών της Ελλάδας.

«Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει 11 παραμεθόριους νομούς της Βουλγαρίας και της Ελλάδας να συνεργαστούν και να αναμετρηθούν με τις κοινές προκλήσεις τους» διαμήνυσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.

Όπως εξήγησε, μέσω του προγράμματος αναμένεται να «αντιμετωπιστεί η ανεργία και να βελτιωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες κοινότητες, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα θα εστιάζει σε τέσσερις προτεραιότητες:

ανταγωνιστική και καινοτόμο διασυνοριακή περιοχή

βιώσιμη και κλιματικά προσαρμόσιμη διασυνοριακή περιοχή

καλύτερα διασυνδεδεμένη διασυνοριακή περιοχή

διασυνοριακή περιοχή χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα βελτιώσει επίσης την προστασία του τοπικού πληθυσμού από τον κίνδυνο πλημμυρών. Θα αναπτύξει και θα προωθήσει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής.

Επιπλέον, οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG θα βελτιώσουν τη διαχείριση των υδατικών πόρων και τη διασυνοριακή συνδεσιμότητα. Αυτό συνεπάγεται μείωση του χρόνου μετακίνησης και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.