Quantcast
Κομισιόν: Καμπανάκι σε Ισπανία και Γαλλία για το δημοσιονομικό έλλειμμα - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Καμπανάκι σε Ισπανία και Γαλλία για το δημοσιονομικό έλλειμμα

δημοσιεύτηκε:

Η Ισπανία θα υπερβεί το στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος, ακόμη περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποτελούν πλήγμα για την κυβέρνηση Ραχόι λίγες μόλις εβδομάδας πριν τις κρίσιμες εκλογές στη χώρα. 

Οι Βρυξέλλες σημείωσαν ότι αναμένουν το έλλειμμα της Ισπανίας να ανέλθει στο 4,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 3,6% του ΑΕΠ το 2016. Η πρόβλεψη αυτή είναι ελαφρά χειρότερη από αυτή της Κομισιόν μόλις πριν από έναν μήνα, αλλά και οι δύο προβλέψεις καθιστούν σαφές ότι η Ισπανία δεν θα επιτύχει τον στόχο της για μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ το 2016.

Οι Βρυξέλλες σήμαναν, επίσης, συναγερμό για τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας, αναφέροντας ότι το Παρίσι είναι σε τροχιά να μην επιτύχει τους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος, το 2016 και το 2017. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής, η Γαλλία θα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη με έλλειμμα πάνω από 3% του ΑΕΠ, μετά από δύο χρόνια.

Αντίθετα, η Ιταλία εμφανίσθηκε ως φωτεινό σημείο των προβλέψεων της Κομισιόν: Οι Βρυξέλλες αναθεώρησαν ανοδικά, στο 0,9%, την πρόβλεψη τους για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας φέτος και στο 1,5% για το 2016.

 

Πηγή: Financial Times

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.