Quantcast
Κονδύλια 4 εκατ. ευρώ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης - enikonomia.gr
share

Κονδύλια 4 εκατ. ευρώ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 4 εκατ. ευρώ έχει ήδη αποδεσμευτεί από το υπουργείο Υποδομών, για την ανάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά τα έργα για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Δέδε, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.

Ο κ. Δέδες που βρίσκεται στην Κρήτη για συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του νησιού, δήλωσε επίσης, πως ακόμη 25 εκατ. ευρώ έχουν δεσμευτεί για έργα σημειακών παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος από Γεωργιούπολη μέχρι Επισκοπή Ρεθύμνου.

Ο γενικός γραμματέας, στη συνάντηση που πρόκειται να έχει με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, θα ανακοινώσει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη χρηματοδότηση της μελέτης του κόμβου Ατσιποπούλου Ρεθύμνου, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ως έργο ο κόμβος, ενώ επίσης σημείωσε, ότι η μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος των Ποταμών, που φτάνει μέχρι και την περιοχή της Σκαλέτας και είναι έτοιμη για δημοπράτηση, θα χρηματοδοτηθεί και αυτή από το υπουργείο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης έθεσε στον κ. Δέδε το θέμα των δύο κάθετων αξόνων (Ρέθυμνο – Απόστολοι – Μάντρες και Ρέθυμνο – Σπήλι- Αγία Γαλήνη), ζητώντας άμεσα χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιηθούν σημειακές παρεμβάσεις, σε σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις και βραχοπτώσεις. Ο κ. Δέδες ανέφερε στη συνάντηση, σχετικά με τις κατολισθήσεις στον Δήμο Αμαρίου, ότι θα αποσταλεί άμεσα το ποσό του ενός εκατ. ευρώ, ώστε η Περιφέρεια Κρήτης να εκτελέσει έργα για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής και συγκεκριμένα στο τμήμα που περικλείεται εντός του οικισμού Μέρωνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.