Quantcast
Κορκίδης: Πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο - enikonomia.gr
share

Κορκίδης: Πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο, αφού η μείωση του τζίρου τους στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις έχει ξεπεράσει το 70% τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επεσήμανε επίσης, ότι  9 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις δηλώνουν κάθετη πτώση του τζίρου τον Ιούλιο, η οποία μεσοσταθμικά ξεπερνά το 50%, αφού από αγορά σε αγορά και από πόλη σε πόλη κυμαίνεται από 30% έως ακόμα και 80%.

Συνολικά, για τις εμπορικές επιχειρήσεις του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, οι απώλειες ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ κάθε εβδομάδα που περνάει, ενώ όλο αυτό το διάστημα το ελληνικό δημόσιο έχασε πάνω από 1 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.

«Κρίνοντας από τις καταστροφικές επιπτώσεις στην αγορά, από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.