Quantcast
Κορονοϊός: Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν - Όλα τα μέτρα στήριξης - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν – Όλα τα μέτρα στήριξης

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

-Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων. Τα μέτρα είναι οριζόντια. Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά στον Μάρτιο και αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση Προϋπόθεση αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας


-Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Συνολικό ύψος 1 δισ. ευρώ

– Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας λόγω αναγκαστικού κλεισίματος, θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ τον Απρίλιο. Το μέτρο αφορά σε περίπου 500.000 εργαζομένους.

– Αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρωτέες τον Μάρτιο, για τέσσερις μήνες

– Μειώνεται στο 6% από 24% σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού,όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ. Η μείωση αυτή αποσκοπεί στη μείωση του κόστους των προϊόντων.

– Προχωράμε σε παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα πληρώνουν το 60% των μισθωμάτων τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει για εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους.

– Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς, καθώς οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

– Πληρώνονται άμεσα οι οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.