Την Παρασκευή, στις 27 Νοεμβρίου πέφτει φέτος η Black Friday. Πρόκειται για την ημέρα που περιμένει το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να βρει τις πιο δελεαστικές προσφορές τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα ηλεκτρονικά.
Οι συμβουλές
Χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές των καταναλωτών στο πλαίσιο του θεσμού ” Black Friday” δίνει κάθε χρόνο η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, (ΕΕΚΕ). Αναλυτικά, η Ένωση συμβουλεύει τους καταναλωτές τα εξής:
-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).
Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
Η «Cyber Monday»
Μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ πέφτει τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου του 2020 η «Cyber Monday» . Την ημέρα αυτή οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν μέσω μέσω διαδικτύου προϊόντα να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Κορονοϊός-Black Friday και Cyber Monday: Πότε πέφτουν φέτος και τι πρέπει να προσέξετε
δημοσιεύτηκε:
Οικονομία
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
7 λεπτά πριν
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δημόσιο: Από αύριο η υποβολή των δικαιολογητικών – Ποιους...
47 λεπτά πριν
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέοι κανόνες για τον περιορισμό βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb σε περιοχές...
1 ώρα πριν
Μετ’ εμποδίων η ρύθμιση των 72 δόσεων
1 ώρα πριν
Μετ’ εμποδίων η ρύθμιση των 72 δόσεων
2 ώρες πριν
«Δεύτερη ευκαιρία» για την πρώτη κατοικία
ENIKOS NETWORK
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για 2 από τις 4 τραυματίες – Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται η 21χρονη
