Quantcast
Κορονοϊός-ΕΡΓΑΝΗ : Νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός-ΕΡΓΑΝΗ : Νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη” δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

-Η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας υποβάλλεται από επιχειρήσεις εργοδότες, που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e- ΕΦΚΑ, του ιδιωτικού τομέα, των οποίων με εντολή δημόσιας αρχής έχει ανασταλεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ή που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινόμενου του κορονοϊού-COVID 19, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών.

-Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων – εργοδοτών που πλήττονται σημαντικά βάσει Κ.Α.Δ. κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εντύπων σε διαφορετικούς χρόνους και πάντα εντός του διαστήματος από τις 24 Μαρτίου του 2020 έως και τις 20 Απριλίου του 2020 ( χρόνος εφαρμογής του μέτρου) από τον ίδιο εργοδότη, τμηματικά με ξεχωριστές υποβολές, ανάλογα με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας.

-Το νέο Έντυπο-Δήλωση μπορεί να συμπληρώνεται και από τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ΑΜΕ ή δεν είναι αυτό ενεργό.

Διαβάστε αναλυτικά τις νέες οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.