share

Κορονοϊός-ΕΒΕΠ: Αυτή είναι η λίστα με τους πρόσθετους ΚΑΔ

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με δύο προτάσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης την επόμενη ημέρα του κορονοϊού αλλά και μία λίστα με περισσότερους από 200 ΚΑΔ, που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική και ναυτιλιακή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Επιμελητηρίου προς τον Πρωθυπουργό

«Σας εκφράζω την ικανοποίηση του Ε.Β.Ε.Π. για τη δυναμική και δίκαιη επέκταση των μέτρων στήριξης συνολικού ύψους 10 δις ευρώ σε 440.000 επιχειρήσεις και 1 εκατ. εργαζόμενους σε αυτές. Προς διευκόλυνσή σας, το Επιμελητήριό μας διαβίβασε στους αρμόδιους υπουργούς έναν κατάλογο με επιπλέον 200 ΚΑΔ για όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας, ώστε να συμπεριληφθούν στην λίστα του ΥΠΟΙΚ και να ενταχθούν στο νέο ενισχυμένο και διευρυμένο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης.

Σας γνωρίζω πως πολλές επιχειρήσεις στο λιμάνι, στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, της ναυπηγοεπισκευής, των ναυτιλιακών υπηρεσιών, του χονδρικού εμπορίου, των εισαγωγών και εξαγωγών, των μεταφορών και logistics, αλλά κυρίως της τροφοδοσίας πλοίων, νοσοκομείων και των σωμάτων ασφαλείας, συνεχίζουν να λειτουργούν ως οφείλουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ανεξαρτήτως της διακύμανσης του τζίρου τους, χωρίς να γνωρίζουν εάν και πώς θα πληρωθούν, ούτε πόσο και πότε θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα εμπορεύματά τους.

Με την ευκαιρία, σας καταθέτω προς εξέταση δύο συγκεκριμένες προτάσεις:

Πρώτον, τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ να χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης ΜμΕ, μέσω ειδικών εξωλογιστικών λογαριασμών που θα ελέγχουν τη ροή και τη διάθεσή τους, αφού, χωρίς επιχειρήσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Πρέπει πρώτα να ενισχύσουμε τα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας σήμερα, για να μπορούμε να χτίσουμε και να αναπτυχθούμε αύριο.

Δεύτερον, οι μειώσεις των φόρων που έχει ήδη εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το 2021 να εφαρμοστούν από φέτος, με σκοπό να εκτονωθούν οι συσσωρευμένες αναστολές πληρωμών και φορολογικών υποχρεώσεων, ώστε να μην δημιουργηθεί μία νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τέλος, η απόφασή σας να εντάξετε στα διευρυμένα οικονομικά μέτρα στήριξης, τις εν λειτουργία επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει το γεγονός πως, σε αυτή τη κρίση, η επιχειρηματικότητα του τόπου δεν νιώθει μόνη, αλλά και εσείς έχετε τον επιχειρηματικό κόσμο στο πλευρό σας. Εμπιστευόμαστε τα αντανακλαστικά σας και στηρίζουμε τις αποφάσεις σας, καλή δύναμη!»

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα του ΕΒΕΠ με 200 πρόσθετους ΚΑΔ εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.