Quantcast
Κορονοϊός: Παρατείνεται η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για τους πληγέντες - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Παρατείνεται η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για τους πληγέντες

δημοσιεύτηκε:

Η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για τους πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού θα παραταθεί έως το τέλος Μαρτίου του 2021, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν βάσει ρύθμισης σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 με επιτόκιο 2,5%.
Για τα ενοίκια, τα οποία παραμένουν μειωμένα κατά 40% έως το τέλος Αυγούστου στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νομοθέτηση σε δύο κατευθύνσεις. Θα παραταθεί η μείωση για ορισμένους κλάδους και θα δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες να μειώσουν, σε συμφωνία με τους ενοικιαστές, οικειοθελώς το μίσθωμα. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι εκείνη που προτείνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και της ρευστότητας της οικονομίας είπε τα εξής: Η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα περιλαμβάνει και τον Αύγουστο και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται βασικά στον τουριστικό κλάδο θα προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο και θα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Τα αναδρομικά των συντάξεων θα δοθούν “το ταχύτερο δυνατόν”. Θα ανακοινωθεί παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, των επιδομάτων ανεργίας καθώς και του προγράμματος “Συν – Εργασία” του υπουργείου Εργασίας.
Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.