Quantcast
Κορονοϊός: Τι ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ για τους ΚΑΔ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Τι ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ για τους ΚΑΔ

δημοσιεύτηκε:

Κάποια σημαντικά ζητήματα σχετικά με τους ΚΑΔ, βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις δύναται να ενταχθούν στο ολοκληρωμένο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και για τα οποία τις τελευταίες μέρες η Γενική Συνομοσπονδία δέχεται αρκετές οχλήσεις, επισημαίνει σήμερα η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί να διευθετηθούν τα ακόλουθα ζητήματα:

-Να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας και οι ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας των υποκαταστημάτων των επιχειρήσεων.

-Να αναζητηθεί τρόπος να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις που ο ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας δηλώθηκαν το 2019. Αφορά τόσο επιχειρήσεις που υφίστανται πριν το 2019 όσο και επιχειρήσεις που συστάθηκαν το 2019. Αντιλαμβανόμαστε ότι στην παρούσα συγκυρία είναι δύσκολη η διαπίστωση της αναλογίας επί του τζίρου μεταξύ ΚΑΔ. Να αναζητηθεί τρόπος να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις που ο ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας δηλώθηκαν το 2019. Αφορά τόσο επιχειρήσεις που υφίστανται πριν το 2019 όσο και επιχειρήσεις που συστάθηκαν το 2019. Αντιλαμβανόμαστε ότι στην παρούσα συγκυρία είναι δύσκολη η διαπίστωση της αναλογίας επί του τζίρου μεταξύ ΚΑΔ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας, καθώς δεν έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2019. Ωστόσο και δεδομένης των σοβαρών και εκτεταμένων επιπτώσεων που προκαλούν και σε αυτές τις επιχειρήσεις τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση.

Κλείνοντας την επιστολή της, η Γενική Συνομοσπονδία σημειώνει: «Με την πεποίθηση ότι μεταξύ άλλων θα δρομολογήσετε και την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων είμαστε στην διάθεση σας προκειμένου να συνεισφέρουμε και εμείς στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.