Quantcast
Κουτσούμπας: Θα έρθουν και άλλα μέτρα μετά τα προαπαιτούμενα - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Θα έρθουν και άλλα μέτρα μετά τα προαπαιτούμενα

δημοσιεύτηκε:

Τα προαπαιτούμενα είναι μόνο η προκαταβολή για να αρχίσει η συζήτηση για το νέο μνημόνιο και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση όλα τα μέτρα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας, αμφισβήτησε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει κούρεμα των καταθέσεων. «Μακάρι να είναι έτσι», είπε, αλλά «πάλι δεν λέτε την αλήθεια».

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία, είπε, προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών που εμπλέκονται στις τράπεζες – συμπεριλαμβανομένων και των καταθετών – έως ότου καλυφθεί το 8% των υποχρεώσεων (παθητικού) τους, πριν συμμετάσχει το κράτος στην ανακεφαλαιοποίησή τους.

Επομένως, πρόσθεσε, δεν είναι εξασφαλισμένη η εγγύηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

Για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «μόνο αθώος δεν είναι», καθώς ευνοεί τις τράπεζες, ενώ πρόσθεσε ότι ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λαϊκές κατοικίες σε μια χούφτα ομίλων.

Ο Γενικός Γραμματέας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε μέτρα για όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ότι αποκαλύφθηκε ο μύθος της σκληρής διαπραγμάτευσής της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.