Quantcast
Κρέας: Αυτός είναι ο νέος «τιμοκατάλογος» - Εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση - enikonomia.gr
share

Κρέας: Αυτός είναι ο νέος «τιμοκατάλογος» – Εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους δεν αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η τιμή του κρέατος το επόμενο διάστημα, εξήγησε σήμερα o αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου,  Στέφανος Κικέλης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA. «Περιμένουμε να εμφανιστεί στην τιμή του κρέατος η μείωση των  ζωοτροφών. Πιστεύουμε ότι με τις νέες παραγωγές οι τιμές στο κρέας δεν θα αυξηθούν παραπάνω από ό,τι είναι σήμερα γιατί θα καλύψουν τα έξοδα τα υπόλοιπα» είπε ο κ.  Κικέλης. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως οι πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους στο κρέας δηλαδή παίρνουν 1.200 γρ. από 1,5 κιλό που έπαιρναν αρχικά και από 2 κιλά που έπαιρναν, τώρα παίρνουν 1,5 κιλό, αν και αποζητούν να φάνε καλό και ποιοτικό κρέας.

Κρέας: Γιατί έχει αυξηθεί η τιμή του

Μεταξύ άλλων εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο έχει αυξηθεί η τιμή στο κρέας. Η τιμή στο κρέας έχει να πάρει αύξηση πάνω από 10 χρόνια. Ωστόσο η τιμή του αυξήθηκε μεταξύ 20% και 25% κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία λόγω των τιμών στις ζωοτροφές . Ωστόσο τώρα οι τιμές στις  ζωοτροφές μειώθηκαν. «Αλλά ακρίβυναν η ενέργεια και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης» είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως το θέμα δεν είναι τόσο το ότι αυξήθηκε η τιμή του κρέατος όσο το ότι δεν έχει γίνει αντίστοιχη αύξηση σε μισθούς και  συντάξεις. Ενώ διευκρίνισε πως η τιμή του κρέατος έχει πάει στα 14 ευρώ από 11-12 ευρώ  που ήταν προηγουμένως και η τιμή στο συμβατικό κοτόπουλο έχει πάει στα 4 ευρώ το κιλό.

Το χρηματιστήριο του κρέατος

Ο Alpha παρουσιάζει τον νέο τιμοκατάλογο με τις τιμές του κρέατος στα συνοικιακά κρεοπωλεία, ύστερα από σχετική έρευνα που διενήργησε:

  • Χοιρινό: Η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 7  ευρώ και 10 ευρώ το κιλό
  • Κοτόπουλο: Πωλείται από 4 ευρώ έως και 6 ευρώ το κιλό
  • Μοσχάρι: Η τιμή του ανέρχεται μεταξύ 10 ευρώ και 14 ευρώ

Νωρίτερα καταναλωτές ανέφεραν στην τηλεόραση του Alpha πως το κρέας τείνει να γίνει είδος πολυτέλειας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.