Quantcast
Κρεοπωλεία-Βαρβάκειος Αγορά: Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - enikonomia.gr
share

Κρεοπωλεία-Βαρβάκειος Αγορά: Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες, περίπου 10%, είναι οι τιμές σε ορισμένα κρέατα σήμερα Τσικνοπέμπτη, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα. Αύξηση που προκύπτει και από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές στα κρέατα καταγράφουν άνοδο 6% τον φετινό Ιανουάριο σε σχέση με τον περσινό.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, γίνεται σαφές πως το κόστος του φετινού τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης θα είναι λίγο αυξημένο σε σχέση με το περσινό.

Σημειώνεται, ότι όπως σε όλο τον χρόνο, έτσι και φέτος οι τιμές διαφέρουν από κρεοπωλείο σε κρεοπωλείο αλλά και σε σχέση με την Βαρβάκειο Αγορά.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Σε γενικές γραμμές πάντως οι τιμές δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές τις τελευταίες εβδομάδες. Ίσως σε κάποια κρεοπωλεία να είναι τσιμπημένες οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι και αυτό γιατί σύμφωνα με τις τιμές χονδρικής από τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας η ανώτατη τιμή στο αρνί και στο κατσίκι έχει αυξηθεί κατά 1 ευρώ σε σχέση με πέρυσι και φτάνει τα 9 ευρώ, στα ίδια επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις βρίσκονται οι τιμές στο χοιρινό και στο μοσχάρι.

Όπως επισημαίνουν οι κρεοπώλες οι πελάτες τους είναι σχεδόν οι ίδιοι όλον τον χρόνο και δεν εκμεταλλεύονται, οι περισσότεροι τουλάχιστον, την υψηλή ζήτηση της Τσικνοπέμπτης για να αυξήσουν τις τιμές. Προσθέτουν μάλιστα ότι «ποντάρουν» στις αγορές της τελευταίας στιγμής ελπίζοντας ότι και ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους…

Αναλυτικότερα, οι τιμές στα κρεοπωλεία είναι οι εξής:

Παϊδάκια: περίπου 17 ευρώ

Αρνί – κατσίκι: Από 13 έως 15 ευρώ το κιλό

Χοιρινές μπριζόλες- πανσέτες: 6 έως 8 ευρώ το κιλό

Μοσχάρι: Από 11 έως 14 ευρώ το κιλό

Κοτόπουλο: 3,5 έως 5 ευρώ το κιλό

 

Αντίστοιχα οι τιμές στην Βαρβάκειο αγορά είναι οι εξής:

Χοιρινό: 4-6 ευρώ

Αρνί – κατσίκι: 7 έως 10 ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.