Quantcast
Κρυφές ανατιμήσεις: Νέα λίστα με προϊόντα - Μειώνεται η ποσότητα και αυξάνονται οι τιμές - enikonomia.gr
share

Κρυφές ανατιμήσεις: Νέα λίστα με προϊόντα – Μειώνεται η ποσότητα και αυξάνονται οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Τη νέα λίστα με τα προϊόντα των  σούπερ μάρκετ  των οποίων μικραίνει η ποσότητα στις συσκευασίες, αλλά συγχρόνως αυξάνεται η τιμή τους παρουσίασε το MEGA.

Αναλυτικά, αυτό ισχύει για τα παρακάτω προϊόντα :

Μαργαρίνες

• Πατατάκια

• Σκόνες πλυντηρίου

• Τυρί ημίσκληρο συσκευασμένο

• Γκοφρέτες

• Αφρόλουτρο

• Κατεψυγμένα φασολάκια

Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου μικρών και μεσαίων σουπερμάρκετ Ελλάδος, Γιάννης Πηλίδης στο MEGA.Όπως είπε δεν διατηρείται σε όλα αυτά τα προϊόντα η ίδια τιμή . «Πολλές εταιρίες μειώνουν ποσότητα των προϊόντων και αυξάνουν την τιμή, άλλες πάλι μειώνουν την ποσότητα και διατηρούν ίδια την τιμή. Μόνο στα καταψυγμένα λαχανικά μειώθηκε η ποσότητα αλλά και η τιμή» σημείωσε.

Και αποκάλυψε πως αυτό έχει εντοπιστεί και στις μαρμελάδες. « Αυτό έχει γίνει και στις μαρμελάδες όπου στο βαζάκι των 450 γραμμαρίων άλλοι το έκαναν 420 γραμμάρια και άλλοι 380 γραμμάρια» σημείωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν είναι νόμιμο να μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων και να διατηρούνται ίδιες οι τιμές ή να αυξάνονται. Απάντησε πως είναι και επεσήμανε πως το πρόβλημα σχετικά με τη μείωση των ποσοτήτων στις συσκευασίες προϊόντων έγκειται στο εάν η αύξηση στην τιμή είναι σύμφωνη με αυτό που έχει ψηφίσει το υπουργείο Ανάπτυξης με το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. «Πρέπει να πάμε στην τιμή της μονάδας. Πόση ήταν η τιμή της μονάδας πριν  και πόση  ήταν η τιμή της μονάδας  με την αλλαγή της συσκευασίας.  Εάν αυτή η διαφορά υπερβαίνει το ποσοστό κέρδους που  είχε παλιότερα, τότε υπάρχει πρόβλημα, εάν δεν την υπερβαίνει δεν υπάρχει πρόβλημα» συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.