Quantcast
Κτηματολόγιο: Έρχεται νέα πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Έρχεται νέα πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο για τα ακαθάριστα οικόπεδα. « Σήμερα 31 Αυγούστου η χώρα καταθέτει την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης και στρέφει περισσότερους πόρους από 200 εκατ. ευρώ σε δράσεις πρόληψης και προστασίας. Τονίζω ότι αυτοί οι πόροι είναι πόροι που είναι one off .Μετά θα πρέπει να βρούμε αντίστοιχους πόρους για να υποστηρίζουμε αυτές τις δράσεις στο μέλλον. Ψηφιακή πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο θα εντοπίζει ακαθάριστα οικόπεδα  και θα μπορεί να καταλογίζει αυτόματα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη και στον δήμο που αδιαφορεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Ενίσχυση των πολιτικών των αναδασώσεων. Στοχευμένα διότι τα δάση  τα οποία καίγονται είναι πρωτίστως δάση τα οποία θα μπορέσουν να ξανά γεννηθούν  υπό μια βασική προϋπόθεση  ότι θα φροντίσουμε όπως το κάναμε στην Εύβοια πολύ επιτυχημένα- να τρέξουμε γρήγορα  τα αντιδιαβρωτικά  και τα αντιπλημμυρικά έργα έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τα εδάφη και να διευκολύνουμε τη φυσική αναγέννηση .Αυτό πρέπει να γίνει τώρα » συμπλήρωσε.

Νέα Καναντέρ έως το 2027 στην Ελλάδα – Προμήθεια drones και θερμικών καμερών

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως ορισμένοι Δήμοι έκαναν την δουλειά τους, και ορισμένοι όχι, όλοι οι τοπικοί άρχοντες θα αξιολογούνται με βάση συγκεκριμένους δείκτες σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις τους και θα συνδέονται με την απορρόφηση κονδυλίων, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται και ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Αναφορικά με την έκθεση Γκολντάμερ, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως το μεγαλύτερο μέρος της υιοθετήθηκε και υπενθύμισε πως δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο Υπουργείο αντί ενός ερειπωμένου γραφείου που ήταν το έως το 2019 η Πολιτική Προστασία.

Επέμεινε δε πως το αντιπυρικό σχέδιο εφαρμόζεται και ότι υπάρχει πλέον σώμα δασοκομάντος που επιχειρούν μέσα στα δάση. Αναφέρθηκε δε τόσο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών όσο και στην τυποποίηση της διαδικασίας της κρατικής αρωγής, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προσέθεσε και τον θεσμό του αναδόχου, που ενεργοποιεί και την πλευρά των ιδιωτών.

Το αργότερο έως το 2027 θα προμηθευθεί η Ελλάδα -πρώτη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- τα νέα Καναντέρ. Δεν μασάω τα λόγια μου, η δυνατότητα μας για έγκαιρη παρέμβαση στις πυρκαγιές μπορεί να βελτιωθεί μέσω της προμήθειας drones και θερμικών καμερών, συνέχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. Επίσης, προανήγγειλε αύξηση του αριθμού των δασοκομάντος, αλλά και την κρίσιμη ανακατεύθυνση πόρων προς την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.