Quantcast
Κτηματολόγιο: Περνά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Περνά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Στα “χέρια” του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνά η αρμοδιότητα για το Κτηματολόγιο, όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος 3/2021 με τίτλο ” Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων και μετονομασία Γενικών Γραμματειών” που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Στο ΦΕΚ καταγράφονται εκτενώς οι νέες αρμοδιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ συγχρόνως ολοκληρώνεται και μια μεταρρύθμιση που εκκρεμεί για δεκαετίες και προκαλεί εμπόδιο στις επενδύσεις.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος
Άρθρο 1: Μεταφορά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Τμήματος Κτηματολογικών Γραφείων και της εποπτείας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κτηματολόγιο Α.Ε.»
1.Το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος (άρθρο 40 του π.δ. 132/2017, Α’ 160) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
2.Η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.», το οποίο συνεστήθη με το άρθρο 1 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), μεταφέρεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
3.Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται εφεξής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.