Quantcast
Κτηματολόγιο: Ποιες αλλαγές έρχονται - Όλα όσα είπε ο Μαρινάκης - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Ποιες αλλαγές έρχονται – Όλα όσα είπε ο Μαρινάκης

δημοσιεύτηκε:

Τις εικόνες ντροπής με τους πολίτες που είχαν στηθεί σε ατελείωτες ουρές αναμονής από το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κτηματολογίου της Αθήνας για να γράψουν το όνομά τους σε ένα τεφτέρι, κολλημένο στον τοίχο, και να πάρουν σειρά, σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Τυχαίνει και το ξέρω το φαινόμενο αυτό και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Να σας πω ότι είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το 2019 η γραφειοκρατία και βασικά η ψηφιακή πολιτική ήταν ένα ανέκδοτο στη χώρα, μιλούσαμε για το πότε θα πάμε στο διάστημα. Έχουν γίνει βήματα. Ο στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό το πολύ σημαντικό ποσοστό ψηφιοποίησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές να φτάσει το 90%. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης. Και μία από τις απόλυτες προτεραιότητες, ονομαστικά, η οποία αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι το θέμα του Κτηματολογίου», τόνισε.

Και υπενθύμισε πως «ήδη, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο προχωράει για την άμεση μεταγραφή των ακινήτων αμέσως μετά την αγοραπωλησία. Είναι κάτι το οποίο, επειδή οφείλουμε να είμαστε ακριβείς και να μην έχουμε αυταπάτες, θέλει πάρα πολλές ενέργειες να γίνουν. Αλλά στα επόμενα βήματα της ψηφιοποίησης μία από τις προτεραιότητες είναι το Κτηματολόγιο με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούνε λόγια και νομίζω αυτό το απέδειξαν και στις εκλογές».

«Αν κάποιοι μπορούν να λύσουν και αυτήν την εκκρεμότητα, όπως είναι του Κτηματολογίου, νομίζω ότι είναι αυτοί που έλυσαν πολλές άλλες εκκρεμότητες, όπως είναι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και όπως κριθήκαμε γι’ αυτά τα οποία λύσαμε και ο κόσμος περιμένει να λύσουμε και ακόμα περισσότερα, θα κριθούμε για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση και στα υπόλοιπα ζητήματα» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.