Quantcast
Κτηματολόγιο: Σε λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιδόσεων για δικαστικούς επιμελητές - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Σε λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιδόσεων για δικαστικούς επιμελητές

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία  τίθεται σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών επιδόσεων για δικαστικούς επιμελητές στο Κτηματολόγιο, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών και την ελαχιστοποίηση του χρόνου διεκπεραίωσης, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι δικαστικοί επιμελητές μπορούν να διεκπεραιώσουν από σήμερα τις εργασίες τους εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικά. Σημειώνεται δε πως η χρήση της νέας πλατφόρμας είναι πιλοτική έως την 1η Ιανουαρίου του 2024 ωστόσο από το 2024  θα γίνει υποχρεωτική.

Ψηφιακή πλατφόρμα για τον αριθμό προτεραιότητας: Αύριο θα λειτουργήσει και στην Θεσσαλονίκη

Αξιοσημείωτο είναι δε πως αύριο Τρίτη 17 Οκτωβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα του Κτηματολογίου για τον αριθμό προτεραιότητας θα λειτουργήσει και στην Θεσσαλονίκη, όπως  ανακοίνωσε πρόσφατα ο Κυρανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη αριθμού προτεραιότητας γίνεται ψηφιακά μέσω του gov.gr και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προγραμματίσουν την παρουσία τους στο κτηματολογικό γραφείο, καθώς λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό προτεραιότητας και μπορούν να παρακολουθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής.

Οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν έως 4 αριθμούς ανά ημέρα, ενώ χρειάζεται να συμπληρώσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας έγινε αρχικά στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε ο Πειραιάς και έπειτα η Ανατολική Αττική.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.