Quantcast
Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση στον Βαρουφάκη για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο και έκτακτη εισφορά - enikonomia.gr
share

Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση στον Βαρουφάκη για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο και έκτακτη εισφορά

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών  Γιάννη Βαρουφάκη κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την οποία τον ρωτά αν θα παραμείνει και φέτος ο ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο όριο εισοδήματος στα επίπεδα του 2014 καθώς και αν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά. 

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι,  παρ’ όλο που η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος στα 12.500 ευρώ αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εντούτοις ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. 

Για το λόγο αυτό, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ερωτά τον υπουργό Οικονομικών αν τελικά θα επιβληθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 με τον ίδιο τρόπο που ίσχυσε και το 2014, πότε θα οριστικοποιηθεί η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, αν η καταβολή του θα γίνει σε δόσεις,  αν τελικά το αφορολόγητο όριο εισοδήματος θα παραμείνει στα προηγούμενα επίπεδα, καθώς και αν – σύμφωνα με σενάρια που διαρρέουν από το υπουργείο Οικονομικών – θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά για το 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.