Quantcast
Κωνσταντινόπουλος: Κίνδυνος να μην εισρεύσει ούτε ένα ευρώ φέτος από το ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Κωνσταντινόπουλος: Κίνδυνος να μην εισρεύσει ούτε ένα ευρώ φέτος από το ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Για κίνδυνο, να μην λάβει η Ελλάδα φέτος ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΕΠΑνΕΚ), προειδοποιεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή.

Για το λόγο αυτό και ερωτά τον Υπουργό πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καθορισμού κριτηρίων αξιολόγησης και σύστασης των επιτροπών παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αξιολόγησης των προτάσεων, καθώς και πότε προτίθεται να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των προσκλήσεων για ένταξη στις δύο δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση των ΜΜΕ, η προετοιμασία των οποίων είχε προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην απασχόληση και στην εξωστρέφεια και συνάμα θα αποτελούν μία ένεση ρευστότητας για τις ΜΜΕ και τους εργαζομένους τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ενώ παράλληλα θα δώσουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες προκειμένου να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρήσεις σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομίας, πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας περί “παγώματος του ΕΣΠΑ. Ο κ. Σταθάκης τόνισε με ανακοίνωσή του ότι οι πληροφορίες περί “παγώματος” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατες,

Η συνεργασία, ανέφερε, με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης που έγινε τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, “ήταν παραγωγικότατη και σε άριστο κλίμα και βεβαίως από καμία πλευρά δεν τέθηκαν ζητήματα «παγώματος» ή αναστολής πληρωμών του ΕΣΠΑ”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.