Quantcast
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πιάνει ο εκβιασμός στους δανειστές - enikonomia.gr
share

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πιάνει ο εκβιασμός στους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Για ατελέσφορο “εκβιασμό” των δανειστών εκ μέρους της κυβέρνησης, έκανε λόγο, στην ομιλία του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας, παράλληλα και αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την προσυπογραφή της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως το τελευταίο αποτελεί προσωπική του άποψη.

“Δεν κερδίζετε χρόνο ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού. Χάνετε χρόνο”, ανέφερε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης. “Πιστεύετε πως δουλεύει αυτός ο εκβιασμός, πως πρέπει να μας δώσετε (σ.σ.: οι δανειστές)  τα λεφτά γιατί τελειώνουν, έστω και εάν εμείς δεν έχουμε εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις μας; Φοβάμαι ότι δυστυχώς αυτός ο εκβιασμός δεν δουλεύει. Είχατε προσδοκίες και για το σημερινό Eurogroup, αλλά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο πιστεύετε”, ανέφερε.

“Εξακολουθείτε να επενδύετε στην επιδίωξη της πολιτικής λύσης, ενώ σας έχει τονιστεί πως η διαδικασία είναι προδιαγεγραμμένη και σταθερή – και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Αν δεν υπάρχει αξιολόγηση από τα τεχνικά κλιμάκια και πιστοποίηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων, χρήματα δεν πρόκειται να πάρουμε. Και οι πληροφορίες από το Eurogroup, μιλούν για πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Οικονομικών: “ερασιτέχνης”, “τζογαδόρος”. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά κυκλοφορούν γιατί κάποιος έδωσε την αφορμή”, παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Υποστηρίζοντας, πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης ρευστότητας, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε: “Ποιο είναι το σχέδιο και το πρόγραμμα της κυβέρνησης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελληνικής Δημοκρατίας απο εδώ και πέρα; Τι θα κάνει η κυβέρνηση το Μάιο, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, οπότε θα πρέπει να δώσει περί τα 6 δις ευρώ στην ΕΚΤ για την αποπληρωμή υποχρεώσεων, οι οποίες προφανώς και δεν μπορούν να μετατεθούν;”

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.