Quantcast
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις - enikonomia.gr
share

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

δημοσιεύτηκε:

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης που θα γίνει για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε ανακοινωθεί στη ΔΕΘ και για μια υπόσχεση που είχε δώσει το 2022 η κυβέρνηση, όταν η Τουρκία είχε δοκιμάσει τις αντοχές του στόλου της χώρας μας με την κρίση του Ορούτς Ρεις. Το επίδομα αναμένεται να δοθεί κλιμακωτά μόνο σε στελέχη του Στόλου αλλά και σε στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στο πλαίσιο κονδυλίου ύψους 25 εκατ. ευρώ. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συνδέσει το επίδομα αυτό με καλύτερους μισθούς για όλους, εφόσον η ΝΔ κερδίσει μια δεύτερη τετραετία.

Τα επιδόματα και το νέο μισθολόγιο 

Υπενθυμίζεται πως και το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση είχε δώσει επίδομα Χριστουγέννων αλλά και έκτακτο επίδομα σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού  Σώματος στις γιορτές. Σημειώνεται δε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2024  ότι θα εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο σε ολόκληρο το Δημόσιο.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.