Quantcast
Κυβέρνηση: Εργαζόμαστε για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Κυβέρνηση: Εργαζόμαστε για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερωθεί σήμερα το βράδυ από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα,  ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Λευκωσία.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν έχει δυνατότητα να εγκρίνει την αύξηση του πλαφόν εκδόσεων εντόκων γραμματίων για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού δημοσίου πριν υπάρξει πρόοδος στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος που θα διασφαλίζει τη θετική αξιολόγησή του. Για τον ίδιο λόγο, πρόσθεσε, η ΕΚΤ δεν μπορεί τώρα να εγκρίνει την αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως ενέχυρο για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνεται μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), καθώς οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες.  

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.