Quantcast
Κυβερνητικές πηγές: Στην επιδότηση ενοικίου άλλα 185 εκατ. για τα μέτρα της ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Κυβερνητικές πηγές: Στην επιδότηση ενοικίου άλλα 185 εκατ. για τα μέτρα της ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Στην επιδότηση ενοικίου θα διατεθεί ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 135-185 εκατομμυρίων που θα διατεθεί για τις εξαγγελίες τις ΔΕΘ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι, ενώ τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στη ΔΕΘ ήταν 750 εκατομμύρια (για την ακρίβεια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που είχε σταλεί στην Κομισιόν τα μέτρα της ΔΕΘ ανέρχονται σε 765 ακριβώς), τελικά έχουν εξασφαλιστεί για τα μέτρα αυτά 900 με 950 εκατομμύρια.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη είπαν στο Real.gr ότι αυτή η υπέρβαση πρόκειται να διατεθεί ολόκληρη για να μεγαλώσει το ποσό που θα διατεθεί στην επιδότηση ενοικίου. Επομένως, αντί 200 εκατομμύρια που προβλέπονταν αρχικά, για την επιδότηση ενοικίου θα διατεθούν 335-385 εκατομμύρια με το πιθανότερο σενάριο να είναι αυτό του ανώτατου ορίου.

Να επισημάνουμε ότι τις προηγούμενες βδομάδες διακινούνταν πληροφορίες ότι οι θεσμοί σχεδιάζουν να “κοντύνουν” τα μέτρα της ΔΕΘ. Τα βασικότερα άλλα μέτρα του πακέτου της ΔΕΘ για το 2019 είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες (177 εκατ.), η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους (103 εκατ.), η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά μεσοσταθμικά 10% έως 30% (263 εκατ.).

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.