Quantcast
ΛΑ.Ε: Ουσιαστικά η ρύθμιση των 100 δόσεων καταργείται - enikonomia.gr
share

ΛΑ.Ε: Ουσιαστικά η ρύθμιση των 100 δόσεων καταργείται

δημοσιεύτηκε:

“Η νέα απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚ. (ΠΟΛ1273/30/12/2015) η οποία αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις παραμονής στην ρύθμιση Ν.4321/15 (των 100 δόσεων) οδηγεί ουσιαστικά στην έξοδο από αυτήν την πλειοψηφία των οφειλετών και στην απώλεια των όποιων ευεργετικών διατάξεων της ρύθμισης” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως αναφέρει “ήδη εφαρμόστηκε από τον Νοέμβριο 2015 η μεταβολή του επιτοκίου της δόσης από 3% σε 5%, όπως επίσης ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών με χρέος έως 5.000,00 ευρώ από μηδενικό επιτόκιο βρέθηκε κι αυτός στο 5%.

Σήμερα με την ΠΟΛ 1273/30/12/2015 αυστηροποιούνται περαιτέρω οι προϋποθέσεις παραμονής στην ρύθμιση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι χάνουν την ρύθμιση όσοι οφειλέτες έχουν συνολικές ετήσιες υποχρεώσεις (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ κ.α) μικρότερες του 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματός τους.

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση έρχεται και αυξάνει μονομερώς το επιτόκιο προσαυξήσεων στην ρύθμιση των 100 δόσεων και αυστηροποιεί τα κριτήρια παραμονής όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το γεγονός αυτό δεν είναι απλά ανακολουθία και αμετροέπεια, αλλά εξαπάτηση που δεν συνάδει σε καμιά περίπτωση με το κράτος δικαίου (κι ας έχουν περάσει περίπου 300 χρόνια από την έναρξη του διαφωτισμού).

΄Αραγε θα μπορέσει ποτέ να εμπεδωθεί η φορολογική συνείδηση στην χώρα αυτή, όταν η ίδια η επίσημη κυβέρνηση εξαπατά τον λαό αλλάζοντας μονομερώς τους κανόνες που έχει εκ των προτέρων ορίσει;

Το βέβαιο πια είναι ότι ακόμα και με απάτη η κυβέρνηση Τσίπρα τρέχει να κάνει το χατήρι των «θεσμών» που από την αρχή είχαν διαφωνήσει γι’ αυτή την ρύθμιση, αψηφώντας το γεγονός ότι με όλα αυτά θα επέλθει μια σημαντικότατη μείωση στα έσοδα του κράτους.

Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, η ανατροπή των όποιων θετικών ρυθμίσεων που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα (όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων), σε συνδυασμό με την συνολική αύξηση της φορολογίας και την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζιτών και οικονομικών παραγόντων.

Ο ελληνικός λαός όμως με τους αγώνες του θα ανατρέψει και αυτή την μνημονιακή Κυβέρνηση και θα οδηγήσει σε μια νέα πορεία την χώρα προς όφελός του”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.