Quantcast
Λαφαζάνης: Σχέδιο απαλλαγής της ΔΕΗ από "ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα" - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Σχέδιο απαλλαγής της ΔΕΗ από “ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα”

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση διαμορφώνει “σχέδιο για την απαλλαγή της ΔΕΗ από ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα”, δήλωσε ο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Jean Loup Kuhn Delforge. 

Ο κ. Λαφαζάνης δεν διευκρίνησε ποια θεωρεί  “ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα” γύρω από τη ΔΕΗ, η απαλλαγή των οποίων θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις,που αποτελεί, όπως είπε,  πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. 
 Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη, ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση προς τις γαλλικές εταιρίες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης.

Ο υπουργός ζήτησε συγκεκριμένα από τον πρέσβη να αναλάβει πρωτοβουλίες για συμμετοχή και γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. ενώ η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη του επέδωσε ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Ο Γάλλος πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία που του παραδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους, ενώ εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.