Quantcast
Λαγκάρντ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Απαραίτητη χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για οξεία κρίση στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings είπε: «Εάν το ΔΝΤ εμπλέκεται στην όλη κατάσταση είναι του ζητήθηκε από την Ελλάδα να εμπλακεί σε μια προσπάθεια επίλυσης των οικονομικών ζητημάτων της. Οποτεδήποτε εμπλέκεται το ΔΝΤ, η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του, δεν θα πρέπει να τους παρακάμπτει και θα πρέπει δίκαιο και ισότιμο στην αντιμετώπιση κάθε περίπτωση. Τα δάνεια προς διάφορες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι υπό αίρεση και συνθήκες. Υπάρχουν διάφορες απαιτήσεις που πρέπει να πληρωθούν αλλά που όλες αποσκοπούν στην αποκατάσταση της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους».

«Στα πλαίσια της Ελλάδας, ήμασταν πάντα της άποψης και συμβουλεύαμε το πρόγραμμα να στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Ο ένας πυλώνας αφενός μεν να αφορά σε σημαντικά μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση και ο άλλος πυλώνας ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη στην Ελλάδα για είναι βιώσιμο το χρέος.

Αυτή η ανάλυσή μας δεν άλλαξε μπορεί να πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια νούμερα και αριθμούς  αλλά η δομή και η φιλοσοφία δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξεία κρίση που πρέπει να αντιμετωπιστεί πάρα πολύ σοβαρά και άμεσα” τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.»

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να εξευρεθεί λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτό που θεωρώ την αποστολή μας δηλαδή την προσπάθεια αποκατάστασης σταθερότητας, ανάπτυξης και βιωσιμότητας του χρέους.

Θα συνεχίσουν να είναι οι κατευθυντήριες γραμμές και αρχές μας για το πώς θα λειτουργούμε για να βοηθήσουμε την οποιαδήποτε χώρα προσφεύγει στο ΔΝΤ», πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Πηγή: enikos.gr

Δείτε το βίντεο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.