Quantcast
Λαγκάρντ: Εποικοδομητική η συζήτηση με Τσίπρα για τα επόμενα βήματά μας - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Εποικοδομητική η συζήτηση με Τσίπρα για τα επόμενα βήματά μας

δημοσιεύτηκε:

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε χθες μία εποικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα επόμενα βήματα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, ενώ διέψευσε πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg ότι το ΔΝΤ θεωρεί την Ελλάδα ως τη λιγότερο συνεργάσιμη χώρα στην ιστορία του. 

“Είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο που επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα όσον αφορά την προώθηση των  συζητήσεων για τις πολιτικές, οι οποίες σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη στήριξη του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων από το ΔΝΤ”, δήλωσε ο κ. Μάρεϊ στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.

Απαντώντας παρουσία των τεχνικών κλιμακίων του Ταμείου στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι συζητήσεις πολιτικής».

Ο κ. Μάρεϊ επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα πλήρωσε κανονικά τις δόσεις της προς το ΔΝΤ μέσα στον Μάρτιο, απαντώντας δε σε ερώτηση αν ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ «να καθυστερήσει η επόμενη δόση», δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει τονίσει δημόσια την πρόθεσή της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Επίσης, επισήμανε πως όταν μια χώρα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ, τότε διακόπτεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τέλος, ερωτηθείς για τη «λίστα Λαγκάρντ» και αν αυτή συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ- Τσίπρα, όπως, επίσης και «το γεγονός πως μετά από πέντε χρόνια, οι πλούσιοι ακόμη δεν πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους», ο κ. Μάρεϊ τόνισε:

«Ως ΔΝΤ, είμαστε ξεκάθαροι για την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός του φορολογικού βάρους μεταξύ φορολογουμένων και κυρίως όσον αφορά τη φορολόγηση των πιο εύρωστων στρωμάτων του πληθυσμού».

 

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.