Quantcast
Λαγκάρντ: Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει - Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας «Αγορά» - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει – Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας «Αγορά»

δημοσιεύτηκε:

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας είναι καταδικασμένο να επιβαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία, ώστε δεν θα είναι βιώσιμο και πρέπει να μεταρρυθμιστεί», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS. H δήλωση αυτή της κ. Λαγκάρντ, ουσιαστικά επιβεβαιώνει το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας “Αγορά” με τίτλο “Το ΔΝΤ ζητεί νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις”.
Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι «τα περισσότερα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα για την ελληνική οικονομία έχουν ληφθεί, τόσο πολύ, ώστε η χώρα είχε, πιθανότατα, το 2014, πρωτογενές πλεόνασμα και ελπίζουμε ότι θα επιτύχει και το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα».
Αλλά, πρόσθεσε, «αυτό που χρειάζεται απαραίτητα, και δεν έχει υλοποιηθεί τα τελευταία λίγα χρόνια, είναι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποδεσμευθεί το δυναμικό της ελληνικής οικονομίας, να απελευθερωθούν οι αγορές προιόντων και υπηρεσιών και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των νέων στην εργασία».
Συνεχίζοντας, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε στη δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη: «Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το παιδικό γάλα πωλείται μόνο στα φαρμακεία. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι’ αυτό. Για ένα μικρό διάστημα πωλείτο και από τα σούπερ μάρκετ, οι τιμές του μειώθηκαν. Μετά η πώλησή του επανήλθε και πάλι στα φαρμακεία. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα».
«Οι μεταφορές είναι εξαιρετικά ρυθμισμένη αγορά που εμποδίζει την πρόσβαση σε νέους που θέλουν νε εισέλθουν σε αυτή», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ άφησε αιχμές για το αν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει όσα συμφώνησαν την περασμένη Κυριακή για την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης, όταν ρωτήθηκε αν το Ταμείο έλαβε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα.  “Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να εφαρμοσθεί και το υπόλοιπο της συζήτησης, ότι δηλαδή θα ενεργοποιήσουμε και θα επιταχύνουμε τον διάλογο, τις συζητήσεις των μεταρρυθμίσεων που πρότειναν οι ελληνικές Αρχές, να το κάνουμε με τάξη για να επιτύχουμε τους στόχους του συμβολαίου της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της”. 

 

Δείτε το βίντεο

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.