Quantcast
Λιαργκόβας: Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα - enikonomia.gr
share

Λιαργκόβας: Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα

δημοσιεύτηκε:

“Καμπανάκι” για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έκρουσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λαργκόβας.

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους ενώ επεσήμανε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας. Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε ότι “για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους” και πρόσθεσε ότι τα χρόνια των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων. “Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή”, σημείωσε ακόμα.

Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά” και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει”.

“Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα”, υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι “πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.