Quantcast
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Λαμπρές οι προοπτικές του δήλωσε ο απελθών Πρόεδρος - enikonomia.gr
share

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Λαμπρές οι προοπτικές του δήλωσε ο απελθών Πρόεδρος

δημοσιεύτηκε:

Στις προοπτικές του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και το έργο που έχει επιτελεσθεί επί της προεδρίας του αναφέρθηκε ο απελθών πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Σταύρος Σταυράκογλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού, Χρήστο Δούκα.

Ο κ. Σταυράκογλου τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολή «είναι το μοναδικό λιμάνι στην Ευρώπη το οποίο διαθέτει όλους τους άξονες των μεταφορών, λιμάνι, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο, Εγνατία», γεγονός που εκτιμά πως θα συμβάλλει στο να πρωταγωνιστήσει, τις επόμενες δεκαετίες, στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Έχοντας ήδη ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεσή του με το δίκτυο του ΟΣΕ,, με την υπογραφή των πρώτων επιχειρηματικών συμβολαίων, με τη διαγωνιστική διαδικασία των υδατοδρομίων σε εξέλιξη και με εκδηλωμένο το ενδιαφέρον της Ένωσης Ελλήνων Ιδιοκτητών Πλοίων Κρουαζιέρας για ένταξή του σ’ ένα κυκλικό πρόγραμμα τουρισμού, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πρέπει να παρακάμψει τον σκόπελο της δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας, για να αναδείξει τη δυναμική και τις προοπτικές του.

Τροχοπέδη στην προσέλκυση καταναλωτών που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της ανάπτυξης του λιμανιού αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Σταυράκογλου, η μέχρι σήμερα ανύπαρκτη προβολή των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής. «Δεν έχουμε αναδείξει ό,τι έχει να προσφέρει ο νομός για να είναι ελκυστικός για τον καταναλωτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.