Quantcast
Λουίς ντε Γκίντος: Κατανόηση για την αύξηση του ελλείμματος της Γαλλίας - enikonomia.gr
share

Λουίς ντε Γκίντος: Κατανόηση για την αύξηση του ελλείμματος της Γαλλίας

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας έδειξε κατανόηση για τις ανακοινώσεις της Γαλλίας ότι θα υπάρξει μεγάλη υπέρβαση του ορίου 3% του ΑΕΠ  που έχει θεσπίσει η ΕΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ζούμε μια ιδιαίτερη στιγμή, και αυτή η ιδιαίτερη στιγμή θα πρέπει να αντικατοπτριστεί και στην δημοσιονομική προσέγγιση», δήλωσε ο Λουίς ντε Γκίντος ερωτηθείς σχετικά από έναν δημοσιογράφο στο Λογκρόνιο της βόρειας Ισπανίας.

Ο Ισπανός υπουργός υπενθύμισε ότι με βάση τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δημοσιονομικοί κανόνες μπορούν να χαλαρώνουν για χώρες οι οποίες, για παράδειγμα, αποδέχονται να προσφέρουν βοήθεια σε πρόσφυγες.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δεσμεύσεις της Γαλλίας να μειώσει σταδιακά το δημόσιο έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ δεν θα τηρηθούν, αντιθέτως θα υπάρξει «μεγάλη υπέρβαση» του ορίου αυτού.

«Πρέπει να διαθέσουμε όλα τα μέσα, κάτι που ποτέ πριν δεν είχε γίνει στη χώρα μας, στην αστυνομία, στη χωροφυλακή και στις υπηρεσίες πληροφοριών», ανέφερε ο Βαλς στο France Inter. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα το «κατανοήσει».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.