Quantcast
Μάκης Παπαγεωργίου: Τεράστια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Μάκης Παπαγεωργίου: Τεράστια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Τεράστια βελτίωση υπάρχει στο κλίμα για την ελληνική οικονομία μεταξύ των Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών επενδυτών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγήςκ, Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος συμμετείχε στο 16ο διεθνές επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη. «Η διαφορά είναι τεράστια, σε σχέση με το παρελθόν στον τομέα των επενδύσεων» δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου. Ο ίδιος, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκαν με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή, Τζον Πόλσον και συζήτησαν οικονομικά, αναπτυξιακά και ενεργειακά θέματα. 

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επενδυτές που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά και γενικότερα για να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε: «Αυτό που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι θετικότερα δεν θα μπορούσε να είναι. Κι αν το συγκρίνουμε με το παρελθόν, η διαφορά είναι τεράστια». Πρόσθεσε δε ότι το θετικό αυτό κλίμα οφείλεται στα εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία παρακολουθούν σε λεπτομέρειες όλοι οι επενδυτές.

Όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς  πλέον ανοίγει ο ανταγωνισμός σε μεγάλο βαθμό. Μιλώντας στο επενδυτικό φόρουμ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέπτυξε τις πολιτικές και τους στόχους της Ελλάδας για τον τομέα της ενέργειας. Επίσης, είχε αρκετές συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών και με εκπροσώπους funds, καθώς και με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και πολιτικούς. Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν οι επενδυτικές προοπτικές και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα, καθώς και η πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.