Quantcast
Μάρδας: Θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τέλος Ιουνίου -Βλέπει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τέλος Ιουνίου -Βλέπει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν στο τέλος Ιουνίου, με τα δεδομένα που έχουμε, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στην εκπομπή “στον ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου. 

Ερωτηθείς, αν θα πληρωθούν στο τέλος Ιουνίου και οι δόσεις στο ΔΝΤ που έχουν ομαδοποιηθεί, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι μέχρι τότε μεσολαβούν πολλές ημέρες και δήλωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς που θα αυξήσει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. 

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί μετά το χθεσινό ναυάγιο της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι “δεν υπάρχει σιγή ασυρμάτου”, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος μίλησε σήμερα με εκπροσώπους των θεσμών. “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να φθάσουμε σε αποτέλεσμα”, δήλωσε. 

Το γεγονός ότι οι θεσμοί δεν έχουν υποχωρήσει έως τώρα είναι μία τακτική που χρησιμοποιείται στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο κ. Μάρδας, προσθέτοντας ότι “στον χρόνο που πρέπει, θα κάνουν το βήμα που πρέπει”. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν θα ρισκάρουν να μην υπάρξει μία συμφωνία για μία διαφορά 2,2 έως 2,3 δισ. ευρώ που χωρίζει τις εκτιμήσεις των δύο πλευρών (1,8 δισ. ευρώ από την πλευρά των συντάξεων και περίπου 460 εκατ. ευρώ στο σκέλος του ΦΠΑ). 

Ερωτηθείς, αν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό όσο υπάρχει διαπραγμάτευση. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.