Quantcast
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης - Διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης – Διευκρινίσεις μετά τις δηλώσεις Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έδωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση αλλά και μετά τις δηλώσεις Τσακλόγλου.

“Δεν υπάρχει  θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης” ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Μαρινάκης.

«Το έκανε σαφές ο κ. Τσακλόγλου για το θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Και δεν είπε αυτό ο κ. Τσακλόγλου. Να το κάνουμε και πάλι σαφές πως δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιαδήποτε αλλαγή των νέων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον υφυπουργό όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό στο οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά 3 χρόνια δηλαδή το 2027 χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο υπουργός. Και μάλιστα έκανε σαφές πως οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών» σημείωσε.

Επανέλαβε πως «δεν υφίσταται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Τσακλόγλου: Κάποια στιγμή θα γίνει αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης

Για το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης  μίλησε χθες μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Πάνος Τσακλόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.  Όπως είπε ο κ. Τσακλόγλου για το όριο συνταξιοδότησης, «όλα τα συστήματα που έχουν οι δυτικές χώρες είναι στη βάση τους συστήματα διανεμητικά. Δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, τότε αυτό σημαίνει πως έχουμε όλο και λιγότερο εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουν μια σύνταξη, ένα είναι αυτό και το δεύτερο πράγμα είναι ότι έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη πως δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά αυξάνεται το προσδόκιμο της υγιούς επιβίωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν όλες οι χώρες και η χώρα μας έχει συνδέσει το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής στα 65 έτη. Απλά αυτό το οποίο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι  ότι είχαμε μια πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέχρι την περίοδο της πανδημίας».

«Στην περίοδο της πανδημίας ανατράπηκε αυτή η πρόοδος και αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και προηγουμένως. Αυτός είναι και ο λόγος που στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό» συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.