Quantcast
Μαρινάκης για δηλώσεις Στουρνάρα: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης για δηλώσεις Στουρνάρα: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα περικοπούν 1.047 φοροαπαλλαγές έδωσε στον ΣΚΑΙ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης φοροαπαλλαγών ή κανένα θέμα αύξησης του οποιοδήποτε φορολογικού συντελεστή» ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης. Επανέλαβε δε πως δεν θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια ενημέρωση, δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφόρηση….δεν είμαι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών».

Παράλληλα επεσήμανε πως  «ο κ. Στουρνάρας αυτή τη στιγμή έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι στην κυβέρνηση. Εκφράζει την άποψή του… Έχει εκφράσει τη γνώμη του πολλές φορές για την ελληνική οικονομία. Βιώνουμε όλοι την άνοδο της ελληνικής οικονομίας σε όλα τα επίπεδα». Και μίλησε για το χρέος της Ελλάδας. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια  στη μείωση του χρέους  ως προς το ΑΕΠ. Aυτό σημαίνει πως μια κοινωνική πολιτική δίκαιη σε πολύ δύσκολη περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων δεν χρεώνει τις επόμενες γενιές. Αυξάνονται οι μισθοί του Δημοσίου και αυξάνεται το αφορολόγητο» είπε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Η δήλωση του κ. Στουρνάρα

Υπενθυμίζεται πως χθες  στο πλαίσιο του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ( ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να επανεξεταστούν συνολικά  1.047 φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις που ισχύουν σήμερα και που κοστίζουν σχεδόν  13 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση στον κράτος. Μερικές από αυτές τις φοροαπαλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων:

  • Τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών νομικών προσώπων.
  • Την φορολογία κεφαλαίου.  Δηλαδή οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές που γίνονται στον ΕΝΦΙΑ, στον Ειδικό Φόρο Ακινήτων, στις μεταβιβάσεις, στις  γονικές παροχές, στις κληρονομιές και στις δωρεές
  • Τον  ΦΠΑ.
  • Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
  • Τέλη ταξινόμησης οχημάτων, τα τέλη  κυκλοφορίας οχημάτων και τα τέλη  χαρτοσήμου
  • Και τον φόρο ασφαλίστρων.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.