Quantcast
Market Pass: Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα την Τετάρτη και τι ισχύει για τις απορριφθείσες αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Market Pass: Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα την Τετάρτη και τι ισχύει για τις απορριφθείσες αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα υποβληθούν οι αιτήσεις  στην πλατφόρμα για το Market Pass έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος η πλατφόρμα για το Market Pass, θα τεθεί σε λειτουργία την Τετάρτη. « Η πλατφόρμα  θα ανοίξει σε 2 ημέρες. Tην πρώτη ημέρα θα μπορέσουν να υποβάλλουν  αίτηση οι πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 έως 4. Τη δεύτερη μέρα θα υποβάλλουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 9» σημείωσε και πρόσθεσε πως  «θα δοθεί βεβαίως η δυνατότητα υποβολής αίτησης για όλους τους πολίτες.  Αλλά πιστεύουμε πως θα έχουμε νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων» τόνισε.

«Θα φτάσει περίπου στο 1 εκατομμύριο την ημέρα ο αριθμός των αιτήσεων. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα- στόχος που θα θέλουμε να φτάσουμε. Και νομίζω πως θα πάει καλά όπως σε άλλες περιπτώσεις. Αλλά θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων μόνο σε 2 ημέρες. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό αυτό προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τάχιστα τους πολίτες που θέλουν να υποβάλουν την αίτηση τους » συμπλήρωσε.

 Κανένα δικαιολογητικό για την αίτηση

Εν συνεχεία ξεκαθάρισε πως « δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό. Σε κάθε καινούργια προσπάθεια που κάνουμε δεν συνυποβάλουμε βεβαιώσεις δικαιολογητικά. Ξέρετε και από το Fuel Pass όπως και εδώ όπου ο πολίτης θα κάνει την αίτηση του για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ».

 Εξήγησε δε και τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα του Market Pass σε  ψηφιακή χρεωστική κάρτα. « Συνιστούμε τη χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Διότι ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με το κινητό του τηλέφωνο να αποκτήσει μια πιστωτική κάρτα και θα μπορεί να πάει να πληρώσει σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής τροφίμων βάζοντας το κινητό τηλέφωνο πάνω στο POS και να κάνει την τραπεζική συναλλαγή με αυτό  τον τρόπο » είπε και ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο θα λάβει  « το 100 % της οικονομικής ενίσχυσης για το αυξημένο κόστος των τροφίμων την εποχή αυτή»

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον τρόπο που θα γίνουν οι πληρωμές της ενίσχυσης. «Θα μπαίνουν τα χρήματα του Market Parket τις τρεις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει την πιστωτική χρεωστική κάρτα και κάνει τα πάνδεινα μέσα σε 1 μήνα, απλώς τα χρήματα  θα μένουν εκεί και  θα μπορέσει να τα  χρησιμοποιήσει μέχρι τη λήξη της περιόδου που είναι στις 31 Αυγούστου 2023. Δεν χάνονται τα χρήματα, μπορεί να κάνει όποτε θέλει τις αγορές του ο δικαιούχος του Market Pass» τόνισε.

Τι ισχύει για τις απορριφθείσες αιτήσεις

Στην ερώτηση εάν θα δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες που υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα για την ενίσχυση, στην περίπτωση που έχουν κάνει κάποιο λάθος, απάντησε:

«Εάν γίνει δεκτή η αίτηση και έχει επιλεγεί ένας τρόπος για να πάρει ο δικαιούχος  την οικονομική ενίσχυση δηλαδή στην άυλη χρεωστική κάρτα ή στην πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού είναι αυτό που έχει επιλέξει ήδη. Εάν απορριφθεί η αίτηση του, τότε ο πολίτης θα μπορέσει σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα να κάνει πρόσθετες ενέργειες και βεβαίως δεν πρόκειται να χάσει καθόλου χρήματα στην επανυποβολή της αίτησης. Δηλαδή δεν θα χάσει τα χρήματα των μηνών που μέχρι τότε έχουν περάσει. Μέχρι αρχές Μαΐου θα είναι αυτό…  2 Μαΐου . Αυτό ισχύει για τις απορριφθείσες αιτήσεις.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει πως λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα αλλά όχι το εισόδημα των φιλοξενούμενων και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα φιλοξενούμενα μέλη και τα τέκνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.