Quantcast
Market Pass: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πώς θα γίνουν οι πληρωμές - enikonomia.gr
share

Market Pass: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Έως αύριο, Τετάρτη, 15 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι -δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση στο https://vouchers.gov.gr/marketpass  με τους κωδικούς του taxisnet για την χορήγηση του Market Pass.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο αιτούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει και  να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, όπως τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Εν συνεχεία  επιλέγει τον τρόπο πίστωσης (έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί. Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Market Pass μέσω ΚΕΠ.

Πώς γίνονται οι πληρωμές -Δείτε αναλυτικά τα ποσά

Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα του Market Pass στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση εντός του μήνα. Αναλυτικά:

  • Οι πολίτες που έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα τους μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου για το δίμηνο (Φεβρουαρίου- Μαρτίου).
  • Οι πολίτες που έχουν επιλέξει να πάρουν το ποσό για το market pass μέσω πίστωσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πάρουν στις 20 Μαρτίου την ενίσχυση μειωμένη κατά 20% για το τρίμηνο (Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου).

Για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούλιο το ποσό θα καταβάλλεται κάθε 3 του αντίστοιχου μήνα, δηλαδή 3 Απριλίου τα χρήματα του Απριλίου κ.ο.κ. Ενώ στις 3 Μαΐου θα καταβληθούν τα χρήματα για τους μήνες. Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο

Τα ποσά για το market pass

Από 22 ευρώ έως και 100 ευρώ διαμορφώνεται ποσό της ενίσχυσης  του market pass  που καταβάλλεται στους δικαιούχους.

Το ποσό αυτό δίνεται για κάθε νοικοκυριό, του οποίου τα μέλη είναι σύζυγοι ή ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης, ενώ προσμετρώνται αντίστοιχα τα εξαρτώμενα τέκνα και φιλοξενούμενοι. Αναλυτικά:

  • Για ένα μέλος νοικοκυριού καταβάλλεται το ποσό των 22 ευρώ,
  • Για 2 μέλη νοικοκυριού  δίνεται ποσό των 32 ευρώ
  • Για 3 μέλη νοικοκυριού καταβάλλεται το ποσό των 42 ευρώ,
  • Για 4 μέλη νοικοκυριού δίνεται το ποσό των 52 ευρώ
  •  Για 5 μέλη νοικοκυριού  καταβάλλεται το ποσό των 62 ευρώ
  • Για 6 μέλη νοικοκυριού δίνεται το ποσό του arket pass είναι στα 72 ευρώ
  • Για 7 μέλη νοικοκυριού καταβάλλεται  το ποσό των 82 ευρώ
  • Για 8 μέλη νοικοκυριού  είναι 92 ευρώ  το ποσό ενίσχυσης  και για 9 είναι 100 ευρώ

Η χρήση

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος

Η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023 και έπειτα απενεργοποιείται.

Επίσης επισημαίνεται πως η  ενίσχυση καταβάλλεται ανεξάρτητα από την ύπαρξη και το ύψος προηγούμενων δαπανών.Ενώ διευκρινίζεται πως ο δικαιούχους δεν ξοδέψει το  σύνολο του ποσού που πιστώθηκε στην κάρτα  του μέχρι το τέλος του μήνα, τότε  το αδιάθετο ποσό κάθε μήνα παραμένει μέσα στην κάρτα μέχρι το τέλος του προγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αιτήσεις: Τι ισχύει για τις διορθώσεις

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 2 Μαΐου 2023  γίνονται διορθώσεις στις αιτήσεις που έχουν  υποβληθεί. Ωστόσο επισημαίνεται πως  δεν είναι δυνατή η αλλαγή τρόπου καταβολής της ενίσχυσης, παρά μόνο η διόρθωση των στοιχείων (π.χ. λάθος IBAN).

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.