Quantcast
Ματαρέλα: Η αποφυγή του Grexit έδειξε μια θετική ικανότητα αντίδρασης της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Ματαρέλα: Η αποφυγή του Grexit έδειξε μια θετική ικανότητα αντίδρασης της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

«Το ότι αποφεύχθηκε το Grexit έδειξε μια θετική ικανότητα αντίδρασης, όταν είχαμε φτάσει, ακριβώς, κοντά στο σημείο ρήξης» τόνισε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία Ιταλών ευρωβουλευτών, στο προεδρικό μέγαρο της Ρώμης Κυρηνάλιο, είπε ακόμη πως «η Ευρώπη πρέπει να βγει από τη λογική έκτακτης ανάγκης, η οποία την αποδυναμώνει και της αφαιρεί εγκυρότητα. Πρέπει και να τεθούν οι βάσεις μιας νέας φάσης ανάπτυξης και να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές που παρήγαγε η οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρόεδρο, «ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλα μέσα, για να καταπολεμηθεί η οικονομική ύφεση, με στόχο να ευνοηθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των χωρών, όπως και οι εσωτερικές ανισότητες μεταξύ διαφόρων περιοχών και τομέων της κοινωνίας».

«Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατική ανάπτυξη, χωρίς μια ανάπτυξη της εργασίας και των ευκαιριών ανάπτυξης»  υπογράμμισε ο κ. Ματαρέλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.