Quantcast
Μάχη για τη μη πώληση των «κόκκινων» δανείων δίνει ο Γ. Σταθάκης με τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Μάχη για τη μη πώληση των «κόκκινων» δανείων δίνει ο Γ. Σταθάκης με τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Μάχη για να μην επιτραπεί η πώληση σε ξένα funds των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και μικρών επιχειρηματικών θα δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τους δανειστές, οι οποίοι επιθυμούν να επιτρέπεται η πώληση όλων των κατηγοριών κόκκινων δανείων.

Επιπλέον, αντικείμενο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να είναι το περιεχόμενο της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2016 οι πρόσφατες αλλαγές στον λεγόμενο «νόμο Κατσέλη».

Σε ότι αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων η δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων προβλέπει την ψήφιση του ρυθμιστικού πλαισίου για την αδειοδότηση και τη λειτουργία μη τραπεζικών ιδρυμάτων που θα διαχειρίζονται μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2016.

Το ποιες κατηγορίες κόκκινων δανείων και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να πωληθούν σε funds θα εξειδικευθεί αργότερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Ωστόσο οι δανειστές πιέζουν να επιτραπεί η πώληση σε funds όλων των κατηγοριών «κόκκινων» δανείων, συμπεριλαμβανομένων και των στεγαστικών, κάτι με το οποίο διαφωνεί κάθετα η ελληνική κυβέρνηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.