Quantcast
Μαξίμου: Σύσκεψη για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Σύσκεψη για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μαξίμου μια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα που προέκυψαν με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο».

«Η σύσκεψη πραγματοποιείται με συμμετοχή όλων των συναρμοδίων από το υπουργείο Πολιτισμού, το  υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο  Εσωτερικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εγείρονται μια σειρά από ζητήματα με το Προεδρικό Διάταγμα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης των καλλιτεχνών κυρίως σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι γνωστό ότι το προεδρικό διάταγμα απλά επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων που υπάρχει στον τρόπο πρόσληψης και αμοιβής καλλιτεχνών μεταξύ διαφορετικών φορέων δημοσίου. Η κυβέρνηση μας οδηγείται, κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης της στρέβλωσης αυτής».

«Όπως επίσης και της αντιμετώπισης ενός ευρύτερης οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τόσο σε ό,τι αφορά στο παρελθόν όπου υπάρχουν πολλές διαφορετικές ταχύτητες αλλά και τόσο σε ό,τι αφορά τη σχέση με το μέλλον. Ειδικά για το ζήτημα αυτό, δηλαδή της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ένα ζήτημα που δεν έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν, η κυβέρνηση μας σχεδιάζει άμεσα τη σύσταση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες από τα συναρμόδια υπουργεία που θα μελετήσουν σε βάθος, ουσιαστικά και που θα καταλήξουν σε προτάσεις στα ζητήματα αναβάθμισης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης », συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.