Quantcast
Μαξίμου: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες - Απόλυτα διαχειρίσιμο το χρέος - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες – Απόλυτα διαχειρίσιμο το χρέος

δημοσιεύτηκε:

Η κατάσταση όσον αφορά την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους είναι απόλυτα διαχειρίσιμη αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας την καταβολή της δόσης των 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ σήμερα και τη χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. “Για μια ακόμη φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και πιστωτικό γεγονός”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

 

 

To Eurogroup της Δευτέρας

 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, “διαδικασία που θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)”. Και χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ελληνικές προτάσεις απορρίφθηκαν “σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EuroWorking Group”, όπως και άλλα δημοσιεύματα που σημείωναν ότι οι προτάσεις θα απορριφθούν, επειδή δεν συνεδρίασε το EuroWorking Group. 

 

Συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι. 

 

500 εκατ. ευρώ φέτος από την EBRD

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα επενδύσει πάνω από 500 εκ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στο 2015, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα, ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.