Quantcast
Μαξίμου: Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έψαξε τις καταθέσεις στην Ελβετία - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έψαξε τις καταθέσεις στην Ελβετία

δημοσιεύτηκε:

Απορία εξέφρασε η αντιπροσωπεία του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, που συναντήθηκε σήμερα με κυβερνητική αντιπροσωπεία, για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για υποθέσεις φοροδιαφυγής Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Ελβετοί δήλωσαν ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση υποβλήθηκαν  μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών έγινε  στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας ήταν ο υφυπουργός για διεθνή Οικονομικά θέματα Jacques de Watteville.

Από τη συνάντηση προέκυψε η ανάγκη εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον. Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών, εξέφρασαν την κοινή τους θέληση, να μην χαθε χαθεί χρόνος, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.