Quantcast
Με πλειοψηφία θα ληφθεί η απόφαση για το δάνειο στην Ελλάδα από τον ESM - enikonomia.gr
share

Με πλειοψηφία θα ληφθεί η απόφαση για το δάνειο στην Ελλάδα από τον ESM

δημοσιεύτηκε:

Η απόφαση για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) δεν θα ληφθεί με ομοφωνία, όπως συνέβαινε με τα δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά με μία πλειοψηφία των χωρών της Ευρωζώνης, που η συμμετοχή τους στο κεφάλαιο του ESM αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 85%.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί να μπλοκάρουν οι μικρές χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Λιθουανία και η Σλοβενία.

Αντίθετα, η Γερμανία που συμμετέχει με 27,15% στο κεφάλαιο του ESM, μπορεί να μπλοκάρει τη χορήγηση του δανείου.
Όσον αφορά στις χώρες που βλέπουν με μεγάλη δυσπιστία την Ελλάδα, η εφημερίδα συγκαταλέγει τις βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), τη Σλοβακία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία.

Για τη Γερμανία, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Μέρκελ δεν θέλει τη διάσπαση της Ευρωζώνης, αλλά θέλει να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες παραχωρήσεις από την Ελλάδα, ώστε να περάσει μετά τη συμφωνία από τη Βουλή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ μεγάλη για να περάσει άνετα μία συμφωνία με την Ελλάδα.

Πηγή: Handelsblatt

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.