Quantcast
Μεγάλου: Οι τράπεζες θα στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Μεγάλου: Οι τράπεζες θα στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Οι τράπεζες θα στηρίξουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις, δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, μιλώνταςστο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “Η Ώρα της Οικονομίας”. Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρου προέβλεψε ότι το 2015 θα διπλασιασθούν οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες. 

“Στην Eurobank είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις υπόλοιπες τράπεζες προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων και σε αυτό το σημείο υπάρχει σύγκλιση. Όσον αφορά τους παλαιούς μετόχους των προβληματικών επιχειρήσεων, αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι οι πρακτικές του παρελθόντος έχουν τελειώσει”, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρυθμίσεις. Ο επικεφαλής της Eurobank χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά αναγκαία, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και επεσήμανε ότι παρότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, έχει ανάγκη από την στήριξη των εταίρων της.

 

Πηγή: Euro2day

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.