Quantcast
Μειώθηκε ο PMI της Ευρωζώνης τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Μειώθηκε ο PMI της Ευρωζώνης τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Με επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ολοκληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο στην ευρωζώνη, λόγω της απρόσμενης επιβράδυνσης του ρυθμού επέκτασης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του τομέα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο Σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) μειώθηκε τον Ιούνιο στις 55,7 μονάδες από 56,8 μονάδες τον Απρίλιο και τον Μάιο, χαμηλότερα της πρόβλεψης των αναλυτών για διαμόρφωση του δείκτη στις 56,6 μονάδες.

Ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στο 57,3 τον Ιούνιο από 57 τον Μάιο, όμως ο δείκτης PMI υπηρεσιών έκανε «βουτιά» στο 54,7 από 56,3 τον προηγούμενο μήνα.

«Επί του παρόντος δεν ανησυχώ πολύ», σχολίασε ο οικονομολόγος του IHS Markit Chris Williamson. «Μπορεί να φτάνουμε στο σημείο που η ανάπτυξη ήταν ισχυρή για αρκετούς μήνες και πιάνουμε κάποια ‘ταβάνια’ σε ό,τι αφορά τον βαθμό στον οποίον οι επιχειρήσεις μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους».

Κατά τον ίδιο, ο PMI παραπέμπει σε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο, υψηλότερα του 0,5% που προβλέπουν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.