Quantcast
Μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αποφάσισε η Ολομέλεια της ΡΑΕ, ενώ αμετάβλητο παραμένει για τις μεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες, όπως είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης παρόλο που παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια μικρή μείωση, ωστόσο τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να μειωθούν μελλοντικά περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι πληροφορίες λένε πως οι αναμενόμενες αυξήσεις για την κάλυψη του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015 και πρόβλεψης για 50 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016, αποφεύχθησαν έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του κ. Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο υπουργός ενημέρωσε με επιστολή του τη ΡΑΕ ότι προτίθεται να κλείσει το έλλειμμα παρατείνοντας και για το 2016 τη διοχέτευση του συνόλου των εισπράξεων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων CO2 στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ , τα οποία υπολογίζονται σε 170 εκατ. Ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, αντί για αυξήσεις έφερε τελικά μειώσεις στο ΕΤΜΕΑΡ της τάξης του 1,5 ευρώ η μεγαβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια, το οποίο θα διαμορφώνεται πλέον στα 17 ευρώ η μεγαβατώρα από 18,5 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.