Quantcast
Μέρες του 2019 για την Airbnb στα δημοφιλή νησιά - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις πληρότητες - enikonomia.gr
share

Μέρες του 2019 για την Airbnb στα δημοφιλή νησιά – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις πληρότητες

δημοσιεύτηκε:

Σε τροχιά άμεσης ανάκαμψης σε σχέση με το 2020 και επιστροφή στα δεδομένα του 2019 βρίσκεται η αγορά των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb, ιδίως σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος, που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού και των μέτρων που επιβλήθηκαν.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα “Καθημερινή”, στα καταλύματα Airbnb της Μυκόνου προκύπτει αύξηση πληρότητας έως και 111% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και οι τιμές. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία AirDNA που ειδικεύεται στην ανάλυση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου η πληρότητα των προσφερόμενων ακινήτων στη Μύκονο κυμαίνεται από 58% έως 69%, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 100% κατά μέσο όρο σε σχέση με το 2020 καθώς την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η πληρότητα δεν ξεπερνούσε το 34%. Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως, το γεγονός ότι οι κρατήσεις διανυκτερεύσεων κινούνται επίσης έντονα ανοδικά. Έτσι φέτος καταγράφονται περί τις 9.000 διανυκτερεύσεις ανά εβδομάδα κατά το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, μέγεθος που συνιστά αύξηση της τάξεως του 95% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Mint, Νάσο Γαβαλά “τα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος και η Πάρος καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις από τις αρχές του καλοκαιριού και όπως φαίνεται η φετινή τουριστική περίοδος έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί και το Φθινόπωρο, εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή λόγω πανδημίας. Αντίστοιχα στην Κρήτη, που πλήττεται από την πανδημία, καταγράφεται σημαντική αύξηση κρατήσεων, η οποία μάλιστα επιταχύνεται όσο προχωράει το καλοκαίρι, με την πληρότητα να διαμορφώνεται πλέον πέριξ του 70-75% έως και τα μέσα Αυγούστου.
Θετική είναι η εικόνα της ζήτησης καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων και στην Αθήνα, η οποία φαίνεται πως επιστρέφει σε ρυθμούς 2019, σύμφωνα με την “Καθημερινή”. Όπως τονίζει ο κ. Γαβαλάς, από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου και έως το τέλος Αυγούστου σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται πληρότητες της τάξεως του 90% (στα ακίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία), ενώ πλέον η τάση φαίνεται να είναι ανοδική και για τον Σεπτέμβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.