Quantcast
Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε την πίεση για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε την πίεση για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία θα συνεχίσει να πιέζει για τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, παρά τις πιέσεις που δέχεται διεθνώς να υποχωρήσει, δήλωσε πριν από λίγο η Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η πορεία της Ιρλανδίας δείχνει ότι οι προσπάθειες θα ανταμειφθούν. 

Η δήλωση αυτή, σημειώνει η Wall Street Journal, έγινε, ενώ η Ελλάδα δυσκολεύεται να επιτύχει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της για πρόσθετες οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση της με τα 7,2 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από το τρέχον πρόγραμμα που λήγει στις 30 Ιουνίου. 

“Η Ευρώπη είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από πριν (τη χρηματοπιστωτική κρίση), αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχουμε διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο”, δήλωσε η Μέρκελ σε οικονομικό συνέδριο που οργάνωσαν βουλευτές του κόμματός της, προσθέτοντας: “Η αρητική επίπτωση των πολύ χαμηλών επιτοκίων και των χαμηλών τιμών πετρελαίου είναι ότι κάποιοι μπορεί να μην προωθήσουν μεταρρυθμίσεις που έχουν υιοθετηθεί από κάποιες χώρες”. 

 

 

                                  Οι δηλώσεις Γέγκερ

 

Συνεχίζοντας, η Μέρκελ σημείωσε: “Η Ιρλανδία έχει γίνει η αναπτυξιακή μηχανή της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τι μπορεί να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με υγιή δημόσια οικονομικά”, προσθέτοντας: “Γι’ αυτό, η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την πολιτική, παρά το ότι υφιστάμεθα σημαντική διεθνή πίεση” να αλλάξουμε αυτή την πορεία. 

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει μεγάλες προσδοκίες για μία διέξοδο στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν την Παρασκευή στο συμβούλιο Eurogroup της Ρίγα.. “Πηγαίνουμε στη Ρίγα  με πολύ συγκρατημένες προσδοκίες. Δεν αναμένουμε ότι μπορεί να υιοθετηθεί ένα πακέτο και μεταρρυθμιστικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει κάποιου είδους ενδιάμεσος απολογισμός στη Ρίγα”. 

 

Πηγή: WSJ

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.